Online webmail

Veilig en razendsnel internet bij Online.nl. Dat is hun slogan. Laten we hopen dat ze dit ook waar kunnen maken. Online.nl maakt voor het beschikbaar maken van Webmail gebruik van het gratis open source pakket Zimbra. En dat is wat ons aangaat wel een slimme keuze.

Open Source software

Ten eerste uiteraard omdat wij groot voorstander zijn van open source software maar nog veel belangrijker, door dat het open source is wordt het erg veel gebruikt en maken mensen addon (toevoegingen) op de open source software en maken deze gratis publiekelijk beschikbaar.

Hierdoor heeft Zimbra steeds meer functionaliteit er (gratis) bij gekregen waar je nu gebruik van kunt maken. Het aantal gebruikers van Zimbra is wereldwijd behoorlijk fors te noemen. Ruim 500 miljoen gebruikers! Zimbra is ook geschikt om op je mobiele telefoon te gebruiken, dat is dus mooi meegenomen.

Grootte Online Webmail box

De grootte van mailbox is bij Online.nl vijf gigabyte. Dit is ruim voldoende en kan je wel jaren mee vooruit. Je krijgt 4 e-mailadressen. Dit zijn dus niet zoals bij veel andere providers aliassen, nee dit zijn aparte e-mailadressen met hun eigen ruimte.

Niet duidelijk is of je nu 4 e-mailadressen krijgt met elk 5 gigabyte, dus in totaal 20 gigabyte, of dat deze over de 4 e-mailadressen verdeeld wordt. Naast 4 e-mailadressen beschik je standaard over een virusscanner en spamfilter voor je e-mail.

Profiel online.nl

Online.nl heette ooit vroeger, in 1994, Euronet internet. Daarna is het aantal keren overgenomen, gefuseerd enzovoort enzovoort. Eind jaren negentig werd de merknaam Wanadoo geïntroduceerd. Maar daar bleef het niet bij. Een andere bekende naam waaronder Online.nl heeft geopereerd is Orange.

Overigens zien we bij erg veel providers dit soort naamswijzigingen in der loop der tijd. Eigenlijk allemaal vanwege fusies en overnames. Dat er zoveel overnames, en ook behoorlijk grote overnames, zegt meestal iets over de volwassenheid van de markt. We zijn dan ook erg benieuwd of online.nl een naam is die lang gaat blijven stand houden of dat er wellicht over 1 of 2 jaar weer een nieuwe naam wordt geïntroduceerd.