Telfort webmail

Tja, de inlogpagina van Telfort webmail is niet zo moeilijk te raden, deze is namelijk, hoe kan het ook anders webmail.telfort.nl. Heb je toevallig glazvezel van Telfort dan moet je gebruik maken van een dezelfde URL.

Grootte e-mailbox Telfort webmail

Bij Telfort webmail krijg je standaard 1 gigabyte aan ruimte, of wel 1024 megabyte. Ook is het mogelijk om vier extra mailboxen aan te maken. Wel zo handig voor als je iedereen in je gezin een eigen e-mailadres wilt geven. Naar verschillende e-mailadressen is het tevens mogelijk om per e-mailadres vijf aliassen aan te maken.

Een alias is wel een ander e-mailadres maar de mailtjes die hierop binnenkomen zijn gekoppeld aan zeg maar het hoofd e-mailadres. Meestal gebruikt men dit om spam te voorkomen, bijvoorbeeld inschrijven bij een of andere nieuwsbrief.

Opmerkelijk

Een aantal jaar geleden kwam een nog apart bericht in de media over Telfort. Wat bleek, in de appstore van Windows was een app te downloaden met de naam “Telfort abonnementstatus”.  Omdat het logo van Telfort werd misbruikt leek het om de officiële app te gaan van Telfort.

Inmiddels hadden meer dan duizend abonnees deze app gedownload en erger, geprobeerd in te loggen via deze app. Het bleek dus een nep app te zijn! Juist bedoeld om gebruikersnamen met wachtwoorden te ontfutselen. Overigens kan je dit Telfort zelf uiteraard niet aanrekenen. Iedereen kan een app uitbrengen en deze aanbieden in een appstore. Het blijft opletten en soms is het niet te voorkomen.

Profiel Telfort

Telfort is een totaalaanbieder, het levert televisie,- telefoon,- en internet abonnementen. Het is een dochtermaatschappij van KPN.  Het bedrijf is in 1996 opgericht door onder andere jawel…wij hadden het niet verwacht in ieder geval…de NS, of wel Nationale Spoorwegen.

Wat bleek, ook nieuw voor ons, de NS had destijds een behoorlijk glazvezelnetwerk naar haar sporen lopen dat nauwelijks gebruik werd!  Meer weten over de historie van Telfort? Check even de Telfort Wikipagina, daar vind je een mooi chronologisch overzicht.