UPC webmail

UPC Mail, eigenlijk bestaat het UPC niet meer omdat het bedrijf in 2014 verder is gegaan onder de naam Ziggo. Echter, klanten die al een e-mailadres hadden bij UPC blijven dat e-mailadres houden. Je kunt inloggen op UPC mail via de volgende URL:

https://www.ziggo.nl/klantenservice/internet/e-mail/ziggo-mail/

En nee, we hebben dus niet per ongeluk de URL van Ziggo webmail omgedraaid met die van UPC.

UPC mail

Tja, veel hierover hebben we eigenlijk niet meer te zeggen. Er gelden dezelfde specificaties als voor Ziggo. Voor de volledigheid herhalen we het toch nog even. Bij Ziggo Webmail, en dus ook bij UPC mail, krijg je standaard 15 gigabyte aan ruimte voor je e-mailbox en dat is fors.  Wat verder misschien nog interessant is om te vermelden is dat je per mail maximaal 20 megabyte kunt versturen. Heb je toch grotere bestanden die je via mail wilt versturen?

Dit kan alleen werkt het net wat anders. Op het moment dat je via UPC mail een bestand bijvoegt welke groter is dan 18 megabyte dan wordt het bestand op een bepaalde (veilige) plek geplaatst. Het bestand wordt vervolgens niet per e-mail verzonden maar er wordt geautomatiseerd een link meegestuurd. Een link dus in plaats van het bestand.

De link verwijst naar de unieke locatie waar UPC mail hem op de achtergrond geplaatst heeft. Wij vinden dit op zich best wel heel netjes. Vooral het feit dat dit geheel geautomatiseerd gaat en de gebruiker er dus geen hinder van heeft vinden wij zeer klantvriendelijk.

Door deze manier van bestanden uitwisselen is de grootte van een bestand welke je kunt uitwisselen ook superveel groter geworden. Je kunt namelijk op deze manier bestanden uitwisselen tot vier gigabyte. Voor het idee, dat is ongeveer zo veel als dat er qua ruimte op een DVD’tje past.  Ook zitten er geen beperkingen op wat voor bestanden je wilt delen. Als het nou een groot word bestand is, MP3’s, een complete film..het kan dus allemaal.

Profiel UPC

UPC is in de jaren negentig ontstaan en was of is vooral bekend als kabelmaatschappij. In 2014 heeft het moederbedrijf achter UPC Ziggo overgenomen en is besloten om verder te gaan onder de naam Ziggo. UPC zelf als merknaam bestaat dus niet meer.