Vodafone webmail

Vodafone webmail? Ja…het bestaat. Vodafone is vooral bekend vanwege haar diensten op het gebied van mobiele telefonie. Echter, ook Vodafone biedt vaste telefonie internet en televisie aan.

Grootte Vodafone webmail box

Bij Vodafone webmail krijg je standaard twee gigabyte aan ruimte om te e-mailen. Dat is niet echt veel maar aan de andere kant ook wel weer ruim voldoende. Ook bij Vodafone bieden ze je de mogelijkheid aan om zogenaamde email aliassen aan te maken.  Vijf in totaal.

Feitelijk is een alias een apart e-mailadres, echter deze heeft niet haar eigen ruimte. Alle e-mails op deze aliassen komen binnen om het hoofd e-mailadres. Meestal gebruik je een alias voor een specifiek doel zodat je je “hoofd e-mailadres” niet vervuild.

Een bekend voorbeeld is het aanmaken van een alias voor het ontvangen van nieuwsbrieven. Stel dat je hoofd e-mailadres als volgt is: loginwebmail@vodafone.nl dan maak je voor het inschrijven van nieuwsbrieven een alias aan, bijvoorbeeld nieuwsbrievenloginwebmail@vodafone.nl.

Voor deze nieuwsbrieven schrijf je je uiteraard in met je alias. Vervolgens kan je in je webmail of andere cliënt waarop je de mail laat binnenkomen regels maken. Je kunt bijvoorbeeld alle email die is gericht aan een specifiek e-mailadres (je alias) meteen verplaatsen van je inbox naar een aparte map dan wel label.

Op deze manier heb je er geen last van in je inbox en kan je rustig, wanneer jij wilt, het mapje met nieuwsbrieven openen. Daarnaast zie je dat wanneer je op sommige nieuwsbrieven abonneert je ongevraagd nog veel meer e-mail binnenkrijgt.

Spam

Spam zeg maar. Mocht dit in der loop van der tijd de spuigaten uitlopen dan kun je ook je alias weer verwijderen. Zodoende ben je in een keer van je spam af en je belangrijke e-mail blijft gewoon binnenkomen om je hoofd e-mailadres. Om de zoveel tijd gooi je een alias weg en maak je een nieuwe aan en begin je met een schone lei. Wel zo handig