Zonnet webmail

Zonnet webmail bestaat niet meer. Althans, Zonnet als bedrijf bestaat al lang niet meer, maar er zijn wel steeds eeen behoorlijk aantal mensen die een Zonnet e-mailadres hebben. En deze werken ook nog steeds gelukkig. De e-mailadressen van Zonnet worden beheerd door Tele2. Je kunt dan ook inloggen op de webmail pagina van Tele2, en dat is:

www.tele2.nl/klantenservice/webmail/

Zonnet webmail

Over Zonnet webmail of eigenlijk inmiddels dus Tele2 webmail hebben we verder geen commentaar. Alle dingen waarvan die gezegd moeten worden hebben we eerder al gedaan onder het bericht van Tele2.

Profiel Zonnet

Zonnet heeft eigenlijk niet zo lang bestaan. Iets van 6 jaar maar. Het was ooit bedoeld als sympathiek idee om gratis internet aan te bieden. De bedrijven achter Zonnet waren Versatel, Free record shop en Radio 538.

Hun idee in 1999 was om Zonnet op te richten en al snel te groeien naar 1 miljoen klanten. Dit veel echter behoorlijk vies tegen. In 2003 waren er namelijk slechts 100.000 klanten. Dus besloot men om het weer op te heffen. Dat duurde nog wel 2 jaar overigens. Nu ja opheffen, eerst verder onder de naam Versatel en even later weer verder onder de naam Tele2. Zo blijven we bezig.

Opmerkelijk

Naast dat Zonnet dus gratis internet aanbood ging het nog een stapje verder, namelijk in 2000 kon je bij Zonnet zogenaamde FreeBees sparen door te surfen. Feitelijk werd je betaald om te surfen op internet.  Een uurtje internetten leverde ongeveer een dubbeltje op.

Klinkt niet als heel veel en er is ook vast niemand echt rijk van geworden maar toch het concept is verwonderlijk, althans in de tijd waarin speelde. Deze freebees kon je vervolgens weer inleveren bij een aantal winkels, zoals bij Kijkshop en Free record shop. Voor het inleveren van een freebee ontving je 3 cent korting. Overigens zijn zowel Kijkshop en Free record shop inmiddels failliet. Hopelijk niet door de freebees